Zpětné odkazy jsou klíčem k úspěchu vašeho web.projektu

5 nástrojů, které potřebujete na mobilní SEO!

29.11.2010 11:21

Tvořte, komunikujte, analyzujte, budujte a přispívejte z Vašeho mobilu, respektive ze smart phonu. Jednoduše dělejte SEO z mobilu. Nebojte si někam vyrazit a odejít z kanceláře, nemusíte s sebou ani tahat laptop, stačí nějaký ten chytrý telefon se správnými aplikacemi a můžete pracovat odkudkoliv a velmi jednoduše. Dnes můžete být připojeni na internet prakticky kdekoliv se vám zachce, takže práce z takového smart phonu Vás může zachránit v nouzi, i iPhone může posloužit k velice solidnímu výsledku. Jasně, není to laptop, který umožní vše dělat poměrně rychleji, avšak ne vždy a všude se hodí laptop vytáhnout a používat.

iPhone aplikace pro mobilní SEO

Jelikož jsem uživatelem iPhonu, tento můj článek je zaměřen na jablíčkáře, nicméně aplikace jsou jistě podobné i u jiných platforem. Každopádně, pokud chcete okamžitě jednat nebo Vás zrovna něco  napadlo, budete potřebovat následující aplikace z App Storu.

Fliq Notes – Gratis

Poznámky si píšeme všichni; ti, co pracují v internetovém prostředí, jistě používají nějaký zápisník. Pro uživatele iPhonu je tu aplikace Fliq Notes, která umožňuje i kategorizaci poznámek. Není to nijak závratná aplikace, ale pro organizaci poznámek postačí.

Wordpress nebo rovnou iBlogger – €6.99 anebo také Blog Writer – €1.59

Jste aktivní bloger nebo spravujete více blogů najednou a potřebujete spolehlivou aplikaci na management? Uvedené aplikace jsou pro to jak stvořené, Wordpress je zdarma, nicméně nabídka je omezena na jeden systém. iBlogger Vám umožní spravovat více blogů na různých systémech (WP, Blogger, Typepad, Squarespace a další) v jedné aplikaci. Blog Writer představuje také jednu z možností; tato aplikace navíc nabízí integraci RSS feedů, takže můžete zároveň číst své oblíbené blogy a např. rovnou i napsat reakci na některý z přečtených článků, aniž  byste museli přepínat na jinou aplikaci.

Analytics App – €4.99

Analytics App je software, který nahrazuje klasický Google Analytics. Skrze AnalyticsApp se napojíte na svůj GA účet a můžete si prohlížet veškeré Vaše profily v real-time. Nechybí ani ta správná funkcionalita a především spolehlivost, konkurenční software není úplně vychytaný. AnalyticsApp není zadarmo, ale v poměru k tomu, co Vám přinese a poskytne, je částka zanedbatelná.

DocsToGo – €7.99

Toužíte-li vytvářet dokumenty nebo tabulky, pak Vám nesmí chybět některý z word editorů. DocsToGo osobně považuji za jeden z nejlepších. Chcete-li vytvořit nějaké zadání, použijete DTG a můžete jej i přiložit k mailu, tudíž rovnou odeslat. Další možnost je také GoDocs, s tím nemám zkušenosti; pokud někdo z vás ano, podělte se o ně.

Facebook a Twitterific – Gratis

Sociální sítě, no bez nich by to samozřejmě nešlo. Máme tu aplikaci pro Facebook i Twitter, obzvlášť ten Twitterific je velice povedený a velmi jednoduchý na používání (ostatně jako všechny iPhone apps). Každopádně, potřebujete-li být velmi aktivní v sociálních médiích,  tyto aplikace Vám práci usnadní a především urychlí.

Pokud chcete dělat SEO z Vašeho smart phonu, v tomto případě iPhonu, pak doporučuji zakoupení a stažení uvedených aplikací – vytvoříte si takovou svoji mobilní kancelář.

Někteří z Vás jistě používají i jiné smart phony či aplikace, o své názory a zkušenosti se prosím podělte v komentářích! Jaké aplikace využíváte na Vašem mobilním zařízení?

 

Zdroj: blog.seo-profesional.cz: Miroslav Stibůrek. 1.3.2010

 

Vyhledávání

Kontakt

Výměna odkazů - linkbuilding 602426619